عوارض اختلال عملکرد عضلات کف لگن

درمان بی اختیاری ادرار با فیزیوتراپی کف لگن
درمان بی اختیاری ادرار با فیزیوتراپی
جولای 24, 2022
فیزیوتراپی پس از جراحی ارتوپدی
فیزیوتراپی پس از جراحی ارتوپدی
آگوست 29, 2022
عوارض اختلال عملکرد عضلات کف لگن

عوارض اختلال عملکرد عضلات کف لگن

عوارض اختلال عملکرد عضلات کف لگن

از دست دادن کنترل مثانه یکی از شایع ترین علائم و عوارض اختلال عملکرد کف لگن است. برخی از افراد بی اختیاری مقعدی را تجربه می کنند، به این معنی که همیشه نمی توانند عبور باد یا مدفوع را کنترل کنند.

ضعف عضلات کف لگن نیز می تواند باعث مشکلات جنسی مانند کاهش حس واژن شود. اگر عضلات ضعیف باشند اما بیش از حد فعال باشند (یا بیش از حد سخت کار کنند) این می تواند باعث ایجاد درد جنسی یا درد فرج شود و همچنین می تواند باعث کاهش کنترل مثانه شود.

دیگر عوارض اختلال عملکرد عضلات کف لگن

در برخی موارد، اندام‌های داخلی تحت حمایت کف لگن، از جمله مثانه و رحم، می‌توانند به داخل واژن سر بخورند. این پرولاپس نامیده می شود. برآمدگی مشخص در واژن و درد عمیق واژن از علائم شایع هستند.

یبوست نیز از دیگر مشکلاتی است که می تواند به دلیل اختلالات کف لگن رخ دهد و مشکلی جدی برای سلامتی است.

تمرینات کف لگن که فیزیوتراپیست برای فرد در نظر می گیردبرای تقویت عضلات طراحی شده است. هر بخش (واژن، مجرای ادرار، مقعد) را می توان ورزش کرد. می توانید با این عضلات آشنا شوید تا به دلخواه آنها را منقبض کنید. اگر کف لگن به خصوص ضعیف باشد، ممکن است در ابتدا تشخیص هر گونه عملکرد عضلانی دشوار باشد.

تمرینات کف لگن

می توانید تمرینات کف لگن را در حالت دراز کشیده، نشسته یا ایستاده انجام دهید. در حالت ایده آل، زمانی که تمرینات را یاد می گیرید، هر روز پنج یا شش جلسه را هدف قرار دهید. پس از اینکه درک خوبی از نحوه انجام تمرینات به دست آوردید، سه جلسه در روز کافی است.

قبل از شروع، توجه خود را به عضلات کف لگن معطوف کنید. سعی کنید عضلات شکم خود را شل کنید. نفس خود را حبس نکنید به تدریج عضلات کف لگن خود را بلند کرده و منقبض کنید انگار که جریان ادرار را متوقف می کنید یا جلوی خروج باد را می گیرید. به آرامی و به آرامی رها کنید. سپس تمرینات را انجام دهید که شامل:

  • فشار دهید و به آرامی بلند کنید و مطمئن شوید که می توانید هر بار کاملا رها کنید. وقتی می دانید که می توانید بلند شوید و رها کنید، سپس سعی کنید نگه دارید. به مدت ۵ تا ۱۰ ثانیه محکم نگه دارید در حالی که به طور عادی نفس می کشید. به آرامی رها کنید. تا ۱۰ بار تکرار کنید. بین ۵ تا ۱۰ ثانیه استراحت کنید.
  • فشار دادن و بلند کردن سریع، کوتاه و قوی انجام دهید. ۱۰ بار تکرار کنید. باز هم، مطمئن شوید که می توانید هر بار به طور کامل آزاد کنید.
    به یاد داشته باشید که هر زمان که گلو، عطسه یا سرفه خود را صاف می کنید، ماهیچه ها را منقبض و بلند کنید.

انجام صحیح این تمرینات مهم است. با فیزیوتراپیست سلامت لگن، پزشک یا مشاور کنترل خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که آنها را به درستی انجام می دهید.

 

کلمات مرتبط :

عوارض اختلال عملکرد عضلات کف لگن – فیزیوتراپی کف لگن در پیروزی – مرکز فیزیوتراپی در یوسف آباد – بهترین فیزیوتراپی شرق تهران