توانبخشی فلج مغزی

آرتروز لگن
آرتروز لگن و روش های درمان آن
می 24, 2019
انگشت ماشه ای
انگشت ماشه ای
ژوئن 3, 2019
توانبخشی فلج مغزی

توانبخشی فلج مغزی

توانبخشی فلج مغزی با هدف کمک به کاهش مشکلات و عوارض ناشی از این بیماری و همچنین افزایش استقلال فرد و کاهش وابستگی وی به دیگران ارائه می شود.

مشکلات جسمی و حرکتی از مهم ترین عوارض فلج مغزی هستند که سبب بروز مشکلات زیادی در کودکان و بزرگسالان مبتلا به این اختلال می شوند ، به همین جهت اقدامات توانبخشی از جمله فیزیوتراپی و کاردرمانی نقش موثری در بهبود مشکلات مبتلایان داشته و به بهبود کیفیت زندگی این افراد کمک زیادی می کند.

رشد ناقص یا غیر طبیعی مغز و یا وارد شدن آسیب به مغز در دوران جنینی ، حین تولد و یا ماه ها و سال های ابتدایی تولد سبب بروز این عارضه مغزی شایع می شود.

در طی این آسیب قسمتی از مغز که مسئول کنترل حرکات بدن است دچار اختلال شده و فرد را درگیر مشکلات جسمی و حرکتی خواهد کرد.

عفونت های بارداری ، وارد شدن ضربه به سر جنین در دوران بارداری ، نرسیدن اکسیژن به مغز نوزاد حین زایمان و رشد غیر طبیعی مغز در دوران جنینی از جمله مهم ترین عواملی هستند که خطر ابتلا به این عارضه را به همراه دارند.

توانبخشی فلج مغزی با فیزیوتراپی و کاردرمانی می تواند به تخفیف مشکلات جسمی و حرکتی ایجاد شده برای بیمار کمک زیادی بکند.

اختلالات جسمی _ حرکتی که موجب ناتوانی در حفظ تعادل و راه رفتن بطور صحیح می شود و در مواردی مشکلات ذهنی نشان دهنده لزوم خدمات توانبخشی در این کودکان هستند.

مشکلات گفتاری و همچنین اختلال بلع غذا نیز در بسیاری از مبتلایان به این عارضه دیده می شود که با خدمات گفتاردرمانی قابل بهبود هستند.

وارد شدن آسیب به مادر و جنین در دوران بارداری ، نرسیدن اکسیژن به مغز نوزاد حین تولد در طی زایمان های سخت و طولانی و یا وارد شدن آسیب به سر در دوران کودکی می توانند منجر به بروز فلج مغزی شوند.

توانبخشی فلج مغزی

ضعف شدید اندام ها ، عدم هماهنگی عضلات برای حرکت طبیعی اختلال در انجام فعالیت ها ، راه رفتن غیر طبیعی ، خشکی و گرفتگی های غیرطبیعی عضلانی و مشکلات گفتاری از عوارض این عارضه هستند که با خدمات توانبخشی تخفیف پیدا می کنند.

فیزیوتراپی مهم ترین بخش توانبخشی فلج مغزی می باشد.

تمرینات ورزشی فیزیوتراپی با هدف جلوگیری از تشدید ضعف عضلانی و افزایش قدرت عضلات و بهبود وضعیت حرکتی ارائه می شوند.

کاردرمانی که در دو حیطه جسمی و ذهنی اراده می شود می تواند به بهبود کیفیت زندگی بیماران فلج مغزی کمک کند.

کاردرمانی موجب بهبود مهارت های حرکتی و کاهش عوارض ناشی از این اختلال می شود.

از آن جایی که اختلال تکلم و گفتار و در مواردی اختلال در بلع غذا از عوارض فلج مغزی است گفتاردرمانی نیز بخش مهمی از برنامه توانبخشی رد این بیماران را شامل می شود.

 

کلمات مرتبط :

گفتاردرمانی فلج مغزی – کاردرمانی فلج مغزی – فیزیوتراپی فلج مغزی – کلینیک فیزیوتراپی در پیروزی