تنیس البو یکی از آسیب های شایع مفصل آرنج است که به دلیل شیوع بالای آن در بین ورزشکاران رشته هایی مانند تنیس با این نام شناخته می شود.
شیوع این آسیب که با درد و ناراحتی در قسمت خارجی آرنج مشخص می شود در افراد ورزشکار در سنین ۳۰ تا ۵۰ سال بیش از سایر افراد است.
انجام فعالیت های تکراری که با حرکات مکرر آرنج و دست همراهند مهمترین عامل زمینه ای در بروز تنیس البو است به همین جهت این آسیب در ورزشکارانی که دست آن ها تحرک بالایی دارد شیوع بیشتری دارد.
درد و التهاب در محل اپی کوندیل خارجی اصلی ترین علامت این عارضه است.
التهاب تاندون عضلاتی که در قسمت خارجی ساعد قرار دارند و به حرکت مچ دست و انگشتان کمک می کنند در طی این آسیب دیده می شود.
انجام حرکات مقاومتی و کششی آرنج در افراد مبتلا به این آسیب با سختی همراه است.
بیماران مبتلا معمولا در وضعیت استراحت نیز درد داشته و گاهی دچار گرفتگی عضلانی هنگام حرکات دست و آرنج می شوند.
افزایش فشار به تاندون های دست در صورت عدم توقف فعالیت ورزشی و عدم انجام اقدامات درمانی می تواند سبب التهاب مزمن آرنج شود.
در صورتی که بیمار اقدامات درمانی را انجام نداده و به فعالیت های خود ادامه دهد سبب افزایش فشار به تاندون های مرتبط شده که این امر می تواند منجر به جدا شدن کلاژن های نابالغ از یکدیگر و ایجاد یک التهاب مزمن شود.
درمان تنیس البو در اغلب موارد با روش های غیرجراحی امکان پذیر است و جراحی تنها در صورت عدم بهبود شرایط بیمار با روش های غیرجراحی انجام می گیرد.
بیمار برای بهبودی کامل به استراحت و عدم انجام فعالیتهایی که موجب تشدید بیماری میشوند نیاز خواهد داشت، استراحت سبب بهبود شرایط تاندونها میشود.
قراردادن کمپرس یخ و یا کیسه آب گرم روی آرج آسیب دیده موجب کاهش درد میشود.
استفاده از بریس های مخصوص آرنج که حرکات آرنج را در یک محدود کنترل می کنند نیز در روند بهبود موثر است.
برای تسکین درد و التهاب استفاده از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی و داروهای کورتونی توسط پزشک توصیه می شود.
فیزیوتراپی ورزشی بهترین راهکار در درمان تنیس البو است.
فیزیوتراپیست برای کمک به بیمار از متدها و مدالیته های مختلفی همچون الکتروتراپی ، لیزر تراپی ، سوزن خشک ، درمان دستی و ماساژ و تمرینات ورزشی بهره می برد.
کلمات مرتبط :
کلینیک فیزیوتراپی در پیروزی – کلینیک فیزیوتراپی در یوسف آباد – دکتر فیزیوتراپی – فیزیوتراپی ورزشی