بی اختیاری ادرار

شانه منجمد
شانه منجمد
نوامبر 26, 2021
شاک ویو تراپی در یوسف آباد
شاک ویو تراپی در یوسف آباد
دسامبر 18, 2021
بی اختیاری ادرار

بی اختیاری ادرار

بی اختیاری ادرار به این معنی است که فرد به طور تصادفی ادرار نشت می کند. در حالی که ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد، بی اختیاری ادرار، که به مثانه بیش فعال نیز معروف است، در افراد مسن، به ویژه زنان، شایع تر است. مسائل مربوط به کنترل مثانه می تواند شرم آور باشد و باعث شود افراد از فعالیت های عادی خود دوری کنند. اما بی اختیاری اغلب می تواند متوقف یا کنترل شود.

چه اتفاقی در بدن می افتد که باعث مشکلات کنترل مثانه می شود؟ مثانه که در قسمت تحتانی شکم قرار دارد، اندامی توخالی است که بخشی از سیستم ادراری است که شامل کلیه ها، حالب ها و مجرای ادرار نیز می شود. در طول ادرار، عضلات مثانه سفت می شوند تا ادرار را به مجرای ادراری لوله ای شکل منتقل کنند. در عین حال، عضلات اطراف مجرای ادرار شل می شوند و اجازه می دهند ادرار از بدن خارج شود. زمانی که عضلات داخل و اطراف مثانه آنطور که باید کار نکنند، ادرار ممکن است نشت کند و در نتیجه بی اختیاری ادرار ایجاد شود.

بی اختیاری ادرار می تواند به دلایل زیادی از جمله عفونت ادراری، عفونت واژن یا سوزش یا یبوست رخ دهد. برخی از داروها می توانند مشکلاتی در کنترل مثانه ایجاد کنند که مدت کوتاهی طول می کشد. هنگامی که بی اختیاری بیشتر طول می کشد، ممکن است به دلایل زیر باشد:

  • عضلات ضعیف مثانه یا کف لگن
  • عضلات مثانه بیش فعال
  • آسیب به اعصابی که مثانه را در اثر بیماری هایی مانند ام اس، دیابت یا پارکینسون کنترل می کنند.
  • بیماری هایی مانند آرتریت که ممکن است رسیدن به موقع به دستشویی را دشوار کند
  • افتادگی اندام لگن، زمانی است که اندام های لگنی (مانند مثانه، راست روده یا رحم) از محل طبیعی خود به داخل واژن یا مقعد جابه جا می شوند. هنگامی که اندام های لگن در جای خود قرار ندارند، مثانه و مجرای ادرار نمی توانند به طور طبیعی کار کنند، که ممکن است باعث نشت ادرار شود.

بیشتر بی اختیاری در مردان مربوط به غده پروستات است. بی اختیاری مردان ممکن است ناشی از موارد زیر باشد:

  • پروستاتیت، التهاب دردناک غده پروستات
  • آسیب یا آسیب به اعصاب یا عضلات در اثر جراحی
  • بزرگ شدن غده پروستات، که می تواند منجر به هیپرپلازی خوش خیم پروستات شود، وضعیتی که در آن پروستات با افزایش سن مردان رشد می کند.

انواع بی اختیاری ادرار

  • بی اختیاری استرسی زمانی رخ می دهد که ادرار نشت می کند و به مثانه فشار وارد می شود، مانند هنگام ورزش، سرفه، عطسه، خندیدن، یا بلند کردن اجسام سنگین. این شایع ترین نوع مشکل کنترل مثانه در زنان جوان و میانسال است. همچنین ممکن است دیرتر، در حوالی زمان یائسگی شروع شود.
  • بی اختیاری اضطراری زمانی رخ می دهد که افراد نیاز ناگهانی به ادرار کردن دارند و نمی توانند ادرار خود را به اندازه کافی نگه دارند تا به توالت بروند. ممکن است برای افرادی که دیابت، بیماری آلزایمر، بیماری پارکینسون، مولتیپل اسکلروزیس یا سکته دارند، مشکل ساز باشد.
  • بی اختیاری سرریز زمانی اتفاق می افتد که مقدار کمی ادرار از مثانه ای که همیشه پر است نشت کند. اگر بزرگ شدن پروستات مجرای ادرار را مسدود کرده باشد، ممکن است مرد در تخلیه مثانه دچار مشکل شود. دیابت و آسیب های نخاعی نیز می تواند باعث این نوع بی اختیاری شود.
  • بی اختیاری عملکردی در بسیاری از افراد مسن که کنترل مثانه طبیعی دارند رخ می دهد. آنها فقط به دلیل آرتروز یا سایر اختلالات که حرکت سریع را دشوار می کند، برای رفتن به توالت مشکل دارند.

 

کلمات مرتبط :

انواع بی اختیادری ادرار – دلایل بی اختیاری – درمان بی اختیاری ادراری