بیماری پارکینسون یک بیماری عصبی پیشرونده است که با مشکلات حرکتی و غیر حرکتی مشخص می شود. تغییرات اصلی ناشی از اختلال عملکرد مغز از طریق کاهش تولید پیام رسان های شیمیایی به ویژه انتقال دهنده عصبی دوپامین است.
این بیماری بر بخشهایی از مغز که در کنترل و هماهنگی حرکت، تون عضلانی و وضعیت بدن نقش دارند تأثیر میگذارد.
سه علامت اصلی حرکتی (حرکتی) برادیکینزی (کندی)، سفتی (سفتی) و لرزش است. تشخیص معمولا بر اساس معاینه بالینی است. افراد مبتلا به پارکینسون ممکن است دچار افتادن، از دست دادن اعتماد به نفس و استقلال و کاهش کیفیت زندگی شوند.
دارودرمانی و تحریک عمقی مغز میتواند نسبی علائم را تسکین دهد، اما بسیاری از افراد به حمایت بیشتر از مداخلات بهداشتی مرتبط از جمله فیزیوتراپی نیاز دارند که در کلینیک فیزیوتراپی فاطیما به مراجعه کنندگان عزیز ارائه می شود.
علائم بیماری پارکینسون
ارزیابی و مدیریت فیزیوتراپی بر بهبود ظرفیت فیزیکی و کیفیت حرکت در زندگی روزمره از طریق آموزش راه رفتن و انتقال، آموزش تعادل و زمین خوردن و تمرین فعالیت های دستی (مانند دست گرفتن و گرفتن) تمرکز دارد. مسائل دیگر به عنوان مثال درد، رفاه، عملکرد تنفسی و شبکه های پشتیبانی ممکن است نیاز به توجه داشته باشند
دو حوزه اصلی مداخله فیزیوتراپی مخصوص بیماری پارکینسون مربوط به ورزش و آموزش استراتژی حرکت است.
در مراحل اولیه، فیزیوتراپیست ها بر آموزش و خود مدیریتی برای تشویق استفاده از اوقات فراغت و برنامه های بخش سوم که تناسب اندام عمومی و گنجاندن در فعالیت های اجتماعی را ارتقا می دهند، تأکید می کنند. ورزش های خاص فیزیوتراپی می توانند اثرات پارکینسون را برای به حداقل رساندن زوال قدرت، استقامت، انعطاف پذیری و تعادل جبران کنند.
با پیشرفت بیماری، فیزیوتراپیست ها راهبردهای حرکتی را آموزش داده و برای غلبه بر مشکل در ایجاد حرکت و تفکر خودکار، از جمله توسعه راهبردهایی برای جبران از دست دادن عملکرد، با استفاده از بیرونی (شنوایی، لامسه، بصری و حسی) یا درونی (تمرین ذهنی و تجسم) استفاده می کنند. نشانه ها، آموزش کار دوگانه، خودآموزی و بهبود دامنه توجه.
فیزیوتراپی در مدیریت چند رشته ای افراد مبتلا به پارکینسون ضروری است. مشاوره و آموزش ارائه شده در مراحل اولیه تناسب اندام عمومی را حفظ می کند، وخامت را به حداقل می رساند و خود مدیریتی را ارتقا می دهد. در مراحل بعدی، فیزیوتراپی می تواند راه رفتن، تعادل، انتقال، فعالیت های دستی را بهبود بخشد و خطر افتادن را کاهش دهد.
کلمات مرتبط :
بیماری پارکینسون – فیزیوتراپی برای پارکینسون – درمان پارکینسون با فیزیوتراپی – فیزیوتراپی در یوسف آباد – فیزیوتراپی در پیروزی