انگشت ماشه ای نوعی بیماری است که به علت التهاب تاندون های خم کننده انگشت رخ داده و سبب ناتوانی در خم و راست کردن انگشت می شود.
این بیماری همچنین با درد و حساسیت انگشت نیز همراه است و موجب می شود تا انگشتان هنگام خم شدن قفل شده و فرد توانایی راست کردن انگشتان را نداشته باشد.
گیر کردن تاندون فلکسور انگشت در حین عبور از مسیری که در کف دست قرار دارد به دلیل وجود برجستگی در تاندون سبب بروز انگشت ماشه ای می شود.
تاندون ها با داشتن بافتی سخت وظیفه اتصال استخوان ها و عضلات را به یکدیگر دارند و در انگشتان این تاندون ها نقش مهمی در خم و راست کردن دارند و به همین جهت التهاب تاندون ها سبب ناتوانی در خم و راست کردن انگشت می شود.
حرکات انگشت در اغلب مبتلایان در ابتدای روز سخت تر بوده و بتدریج و با افزایش فعالیت حرکات انگشت نیز راحت تر می شود.
این بیماری معمولا در طی چند مرحله رخ می دهد ، در مراحل اولیه بیمار ممکن است فقط دردی در محل اتصال انگشت به کف دست احساس کند که به همین جهت معمولا در این مرحله بیماری تشخیص داده نمی شود.
بتدریج حرکات انگشت سخت شده و فرد حین خم و راست کردن انگشت با احساس گیر افتادگی مواجه می شود.
بتدریج و با پیشرفت بیماری انگشت خم شده براحیت صاف نشده و بیمار باید از دست دیگرش کمک بگیرد تا با فشار انگشت را صاف کند در مواقع حرکات انگشت نیز اغلب دردناک است.
حرکات تکراری انگشتان مهم ترین عامل افزایش دهنده خطر ابتلا به این بیماری است و به همین دلیل است که این آسیب در کشاورزان ، نوازندگان و سایر افرادی که انگشتان آن ها حرکت زیادی دارد شیوع بیشتری دارد.
برخی بیماری ها مانند آرتریت روماتوئید و نقرس نیز ریسک بروز این بیماری را افزایش می دهند.
بیمار باید از انجام فعالیتهایی که نیاز به گرفتن با انگشت دارند و یا هرگونه فعالیتی که سبب وارد شدن فشار به انگشتان می شود حداقل به مدت ۶ هفته اجتناب کند.
قرار دادن کمپرس یخ بر روی انگشتان می تواند التهاب ایجاد شده را تخفیف دهد ، کمپرس گرم نیز با افزایش جریان خون سبب کاهش احساس درد و همچنین بهبود دامنه حرکتی انگشتان درگیر می شود.
ممکن است پزشک با استفاده از آتل اقدام به قرار دادن انگشت در یک موقعیت خاص بکند.
در صورت وجود درد مزمن می توان از داروهای مشکن و ضدالتهاب همچون ایبوپروفن و دیکلوفناک استفاده کرد.
فیزیوتراپی و تمرینات ورزشی از بهترین روش های درمان انگشت ماشه ای هستند که با مراجعه به مرکز فیزیوتراپی فاطیما ( فیزیوتراپی در شرق تهران ) می توانید از آن بهره مند شوید.
در صورتی که اقدامات ذکر شده نتوانند کمکی به بهبود شرایط بیمار بکنند جراحی برای برداشتن فشار و یا از بین بردن گرفتگی در تاندون درگیر انجام می گیرد.
کلمات مرتبط :
فیزیوتراپی در پیروزی – فیزیوتراپی در شرق تهران – فیزیوتراپی در پرستار – فیزیوتراپی دست – دکتر فیزیوتراپی – فیزیوتراپی کف لگن